Slovenien er et lille land i Centraleuropa med en befolkning på omkring 2 millioner mennesker. Landet er stærkt afhængigt af importeret energi, og omkring 70% af dets energibehov dækkes af import. De vigtigste kilder til importeret energi er naturgas, olie og kul.
I de senere år har Slovenien arbejdet på at reducere sin afhængighed af importeret energi og øge brugen af vedvarende energikilder. Landet har sat sig et mål om at opnå 25% vedvarende energi inden 2030.
De vigtigste vedvarende energikilder i Slovenien er vandkraft, biomasse og solenergi. Vandkraft er den vigtigste vedvarende energikilde og tegner sig for omkring 50% af Sloveniens samlede produktion af vedvarende energi. Biomasse er den næstvigtigste vedvarende energikilde og tegner sig for omkring 25% af Sloveniens samlede produktion af vedvarende energi. Solenergi er den tredje vigtigste vedvarende energikilde og tegner sig for ca. 20% af Sloveniens samlede produktion af vedvarende energi.
Den slovenske regering støtter udviklingen af vedvarende energi gennem en række politikker og foranstaltninger. Disse omfatter:
Den slovenske energisektor står over for en række udfordringer. Disse udfordringer omfatter:
Den slovenske energisektor gennemgår en transformation, efterhånden som landet bevæger sig i retning af en mere bæredygtig energifremtid. Regeringen er forpligtet til at støtte denne transformation, og de tendenser, der er nævnt ovenfor, forventes at fortsætte i de kommende år.
Som en del af vores projekt er vi glade for at kunne annoncere tre runder af live online debatmøder. Disse begivenheder giver deltagerne mulighed for at engagere sig i livlige og informerede debatter om hver af de fire emner, hvor man trækker på indsigter præsenteret i vores forelæsninger samt deres egen baggrundsviden. Vi inviterer dig til at deltage og bidrage med din stemme til disse vigtige diskussioner.
©2024.FORENINGEN DANSK SOCIALARBEJDE. Alle rettigheder forbeholdes.