europanaevnet_white.png
Portugal after Covid19

PORTUGAL

VELFÆRD

COVID-19-pandemien havde en betydelig indvirkning på velfærdssystemet i Portugal. Regeringen indførte en række foranstaltninger for at støtte mennesker, der var berørt af pandemien, herunder:

Play Video
  • Øget arbejdsløshedsunderstøttelse: Regeringen øgede arbejdsløshedsunderstøttelsen og forlængede den periode, hvor folk kunne modtage den.
  • Midlertidig indkomststøtte: Regeringen indførte en midlertidig indkomststøtteordning for folk, der havde mistet deres job eller fået nedsat deres arbejdstid på grund af pandemien.
  • Økonomisk støtte til virksomheder: Regeringen gav økonomisk støtte til virksomheder, der kæmpede på grund af pandemien.
  • Gratis måltider til skolebørn: Regeringen sørgede for gratis måltider til skolebørn under pandemien.
  • Øget finansiering af sociale ydelser: Regeringen øgede finansieringen af sociale ydelser, såsom suppekøkkener og herberger for hjemløse.

Disse foranstaltninger var med til at afbøde pandemiens negative indvirkning på velfærdssystemet i Portugal. Men pandemien understregede også behovet for reformer af systemet. 

 

 

Der er nogle specifikke eksempler på, hvordan det portugisiske velfærdssystem er blevet påvirket af COVID-19:

 

  • Antallet af personer, der søger om arbejdsløshedsunderstøttelse, er steget markant. I 2020 steg antallet af personer, der søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse, med 40%.
  • Antallet af mennesker, der bruger fødevarebanker, er også steget. I 2020 steg antallet af mennesker, der bruger fødevarebanker, med 20%.
  • Antallet af mennesker, der oplever hjemløshed, er også steget. I 2020 steg antallet af mennesker, der oplever hjemløshed, med 10%.

 

COVID-19-pandemien har haft en betydelig indvirkning på velfærdssystemet i Portugal. Regeringen arbejder på at løse de udfordringer, som pandemien har skabt, men det er en langsigtet proces.

Online debatter

Som en del af vores projekt er vi glade for at kunne annoncere tre runder af live online debatmøder. Disse begivenheder giver deltagerne mulighed for at engagere sig i livlige og informerede debatter om hver af de fire emner, hvor man trækker på indsigter præsenteret i vores forelæsninger samt deres egen baggrundsviden. Vi inviterer dig til at deltage og bidrage med din stemme til disse vigtige diskussioner.

 

Tilmeld dig nu for at reservere din plads og deltage i denne dynamiske udveksling af ideer.

Sikkerhed

Tirsdag 5. september kl. 17.00 

Onsdag 4. oktober kl. 19.00

Torsdag 2. november kl. 17.00

Energi

Tirsdag 12. september kl. 17.00 

Onsdag 11. oktober kl. 19.00

Torsdag 9. november kl. 17.00

Økonomi

Tirsdag 19. september kl. 17.00 

Onsdag 18. oktober kl. 19.00

Torsdag 16. november kl. 17.00

Velfærd

Tirsdag 26. september kl. 17.00 

Onsdag 25. oktober kl. 19.00

Torsdag 23. november kl. 17.00

©2023.FORENINGEN DANSK SOCIALARBEJDE. Alle rettigheder forbeholdes.