europanaevnet_white.png
Portugal after Covid19

PORTUGAL

SIKKERHED

Sikkerhedssituationen i Portugal har været relativt stabil efter COVID 19 pandemien. Fra og med august 2023 er der ingen COVID-19-restriktioner i Portugal. Det betyder, at der ikke er noget krav om at vise bevis for vaccination, en negativ COVID-19-test eller et helbredelsescertifikat for at rejse ind i landet eller få adgang til offentlige steder. Masker er heller ikke længere påkrævet i offentlige indendørs rum eller offentlig transport.

Play Video

Kriminalitetsraten er forblevet lav, og politiet har været effektive til at håndtere kriminalitet. Der har dog været en vis bekymring over stigningen i småkriminalitet, såsom lommetyverier og tasketyverier.

 

Den portugisiske regering har taget skridt til at imødegå disse bekymringer, herunder øget polititilstedeværelse i turistområder og oplysningskampagner om småkriminalitet. Regeringen har også gennemført en række foranstaltninger for at forbedre grænsesikkerheden i et forsøg på at forhindre terrorisme og andre trusler.

 

I år 2023 har sikkerheden i Portugal været et mangesidet anliggende, præget af forskellige begivenheder og foranstaltninger. En vigtig begivenhed var Verdensungdomsdagen i Lissabon, som tiltrak svimlende 1 til 1,5 millioner deltagere. For at garantere sikkerheden involverede begivenheden en omfattende sikkerhedsoperation, der omfattede 16.000 personer fra sikkerheds-, civilbeskyttelses- og sundhedsområdet i internationalt samarbejde. Begivenheden havde besøg af pave Frans, som blev ledsaget af strenge tyverisikringsforanstaltninger, strandpatruljer og sundhedsmæssige forholdsregler. Strenge trafikrestriktioner blev håndhævet for at håndtere tilstrømningen af besøgende.

 

Samarbejdet mellem sikkerhedsstyrker, både nationalt og internationalt, fremhæver landets forpligtelse til at sikre sikkerhed og velvære for både borgere og besøgende. De iværksatte foranstaltninger understreger Portugals proaktive holdning til at beskytte befolkningen og reagere på nye udfordringer.

Online debatter

Som en del af vores projekt er vi glade for at kunne annoncere tre runder af live online debatmøder. Disse begivenheder giver deltagerne mulighed for at engagere sig i livlige og informerede debatter om hver af de fire emner, hvor man trækker på indsigter præsenteret i vores forelæsninger samt deres egen baggrundsviden. Vi inviterer dig til at deltage og bidrage med din stemme til disse vigtige diskussioner.

 

Tilmeld dig nu for at reservere din plads og deltage i denne dynamiske udveksling af ideer.

Sikkerhed

Tirsdag 5. september kl. 17.00 

Onsdag 4. oktober kl. 19.00

Torsdag 2. november kl. 17.00

Energi

Tirsdag 12. september kl. 17.00 

Onsdag 11. oktober kl. 19.00

Torsdag 9. november kl. 17.00

Økonomi

Tirsdag 19. september kl. 17.00 

Onsdag 18. oktober kl. 19.00

Torsdag16. november kl. 17.00

Velfærd

Tirsdag 26. september kl. 17.00 

Onsdag 25. oktober kl. 19.00

Torsdag 23. november kl. 17.00

©2023.FORENINGEN DANSK SOCIALARBEJDE. Alle rettigheder forbeholdes.