europanaevnet_white.png

Østrig

VELFÆRD

COVID-19-pandemien har haft betydelige konsekvenser for velfærden i Østrig, og den østrigske forbundsregering har gennemført fire hårde lukninger siden udbruddet i marts 2020 for at kontrollere spredningen af virussen. Østrig klarede sig imidlertid usædvanligt godt med hensyn til at yde COVID-19-støtte, idet over 10 % af BNP blev godkendt til underskudsbaserede støtteforanstaltninger i 2020 og 2021, hvilket gør landet til nummer et i EU med hensyn til COVID-19-støtte.

Play Video

COVID-19-pandemiens indvirkning på velfærden i Østrig er også blevet undersøgt, idet der er lagt stor vægt på virkningerne for langtidspleje, mens virkningerne for uformelle plejere fortsat er blevet spekuleret.   

 Velfærd i Østrig i 2023 er et vigtigt aspekt af landets sociale system. Velfærdsstaten er til gavn for alle borgere og yder målrettet støtte i specifikke situationer som f.eks. sygdom, arbejdsløshed, familie, pension, invaliditet og efterladte personer.   

Østrig har et fremragende sundhedssystem, som leveres af læger og institutter, der tilbyder topmoderne medicinske ydelser. Østrig har et tæt netværk af offentlige og private hospitaler, hvilket sikrer, at sundhedsvæsenet i Østrig er et af de bedste i verden.  

 Endelig skal det fremhæves, at ca. halvdelen af de offentlige udgifter i Østrig kommer generationen 60+ til gode. De vigtigste offentlige programmer, der primært er rettet mod den ældre befolkning, omfatter pensioner, sundhedspleje og langtidsplejeydelser.  

Flygtninge fra Ukraine i Østrig kan også få adgang til grundlæggende velfærdsydelser og nødboliger. Desuden kan de have ret til midlertidig beskyttelse på visse betingelser. De nærmere detaljer om velfærdsstøtte og ydelser til flygtninge i Østrig kan dog afhænge af deres status, f.eks. om de er anerkendt som flygtninge eller modtager af subsidiær beskyttelse.  

 Alt i alt yder velfærdssystemet i Østrig i 2023 omfattende støtte til borgerne, herunder finansiel eller anden støtte, fremragende sundhedsydelser og sociale ydelser som f.eks. pensioner og ydelser til langtidspleje. 

Online debatter

Som en del af vores projekt er vi glade for at kunne annoncere tre runder af live online debatmøder. Disse begivenheder giver deltagerne mulighed for at engagere sig i livlige og informerede debatter om hver af de fire emner, hvor man trækker på indsigter præsenteret i vores forelæsninger samt deres egen baggrundsviden. Vi inviterer dig til at deltage og bidrage med din stemme til disse vigtige diskussioner.

 

Online debatter er afsluttet.

©2024.FORENINGEN DANSK SOCIALARBEJDE. Alle rettigheder forbeholdes.