europanaevnet_white.png
Malta after Covid19

MALTA

SIKKERHED

I 2023 er Malta for anden gang i sin historie ikke-permanent medlem af FN’s Sikkerhedsråd (UNSC). Som ikke-permanent medlem deler Malta ansvaret med de andre 5 permanente og 9 ikke-permanente medlemmer af FN’s Sikkerhedsråd for at sikre international fred og sikkerhed.

Play Video

I forbindelse med sit formandskab for FN’s Sikkerhedsråd i februar 2023 forventes Malta at organisere flere vigtige begivenheder. Disse begivenheder inkluderer en åben debat på ministerniveau om havstigning og dens konsekvenser for international fred og sikkerhed, samt en briefing om børn og væbnede konflikter med fokus på at forhindre krænkelser mod børn. Malta planlægger også at indkalde til et møde om samarbejdet mellem EU og FN og markere etårsdagen for udbruddet af krigen i Ukraine med en debat. Derudover vil Malta tage fat på Mellemøsten og afrikanske spørgsmål på Rådets dagsorden, herunder møder og briefinger om forskellige situationer i disse regioner.

 

Nogle analytikere mener dog, at FN’s Sikkerhedsråd er nødt til at tage fat på spørgsmålet om de permanente medlemmers vetoret for at sikre en mere effektiv indsats for global fred og sikkerhed.

 

Sikkerhed på arbejdspladsen i Malta Post-COVID-19:

Arbejdsgivere i Malta er forpligtet til at træffe sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte deres ansatte i perioden efter COVID-19. Arbejdsgivere har en generel omsorgspligt og en juridisk forpligtelse i henhold til maltesisk lov til at sikre deres medarbejderes sundhed og sikkerhed. Dette omfatter beskyttelse af medarbejdernes sundhed og sikkerhed, såvel som andre, der kan blive udsat for sundhedsrisici på grund af arbejdsgiverens aktiviteter. Sundheds- og sikkerhedslovgivningen tager måske ikke specifikt højde for COVID-19, men arbejdsgivere skal stadig handle med yderste forsigtighed, foretage risikovurderinger og implementere nødvendige sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger for at mindske risici forbundet med COVID-19.

Online debatter

Som en del af vores projekt er vi glade for at kunne annoncere tre runder af live online debatmøder. Disse begivenheder giver deltagerne mulighed for at engagere sig i livlige og informerede debatter om hver af de fire emner, hvor man trækker på indsigter præsenteret i vores forelæsninger samt deres egen baggrundsviden. Vi inviterer dig til at deltage og bidrage med din stemme til disse vigtige diskussioner.

 

Tilmeld dig nu for at reservere din plads og deltage i denne dynamiske udveksling af ideer.

Sikkerhed

Tirsdag 5. september kl. 17.00 

Onsdag 4. oktober kl. 19.00

Torsdag 2. november kl. 17.00

Energi

Tirsdag 12. september kl. 17.00 

Onsdag 11. oktober kl. 19.00

Torsdag 9. november kl. 17.00

Økonomi

Tirsdag 19. september kl. 17.00 

Onsdag 18. oktober kl. 19.00

Torsdag16. november kl. 17.00

Velfærd

Tirsdag 26. september kl. 17.00 

Onsdag 25. oktober kl. 19.00

Torsdag 23. november kl. 17.00

©2023.FORENINGEN DANSK SOCIALARBEJDE. Alle rettigheder forbeholdes.