europanaevnet_white.png
Malta after Covid19

MALTA

ØKONOMI

Maltas økonomi blev hårdt ramt af COVID-19-pandemien i 2020. Landets BNP faldt med 8,7 %, og arbejdsløsheden steg til 6,9 %. Økonomien er dog siden kommet på fode igen og forventes at vokse med 6,9% i 2022.

Play Video

Der er en række faktorer, der har bidraget til det økonomiske opsving på Malta. Turismesektoren, som er en vigtig drivkraft i den maltesiske økonomi, er kommet stærkt igen. I 2021 steg antallet af turister, der besøgte Malta, med 73% i forhold til 2020.

 

Den finansielle servicesektor har også klaret sig godt i de senere år. Malta er et populært sted for internationale finansvirksomheder, og sektoren har nydt godt af væksten i den digitale økonomi.

 

Regeringen har også spillet en rolle i at understøtte det økonomiske opsving. Regeringen har gennemført en række tiltag for at stimulere den økonomiske vækst, herunder skattelettelser og investeringer i infrastruktur.

 

Der er en række udfordringer, som Maltas økonomi står over for i de kommende år. Landets befolkning bliver ældre, og det lægger pres på statens finanser. Regeringen bliver nødt til at finde måder at øge produktiviteten på og tiltrække flere unge mennesker til arbejdsstyrken.

 

En anden udfordring for Maltas økonomi er den stigende automatisering. Efterhånden som automatiseringen bliver mere udbredt, vil det sandsynligvis føre til tab af arbejdspladser i nogle sektorer. Regeringen bliver nødt til at investere i uddannelse og træning for at hjælpe arbejdere, der bliver fortrængt af automatisering, med at finde nye jobs.

 

Overordnet set er udsigterne for Maltas økonomi positive. Økonomien har rejst sig kraftigt efter COVID-19-pandemien og forventes at fortsætte med at vokse i de kommende år. Der er dog en række udfordringer, som regeringen bliver nødt til at tage fat på for at sikre en bæredygtig økonomisk fremtid for Malta.

 

Maltas økonomi står over for en række udfordringer, men udsigterne er positive. Økonomien har rejst sig kraftigt efter COVID-19-pandemien og forventes at fortsætte med at vokse i de kommende år. Regeringen bliver dog nødt til at tage fat på udfordringerne med en aldrende befolkning, den stigende automatisering og behovet for at tiltrække flere unge til arbejdsstyrken.

Online debatter

Som en del af vores projekt er vi glade for at kunne annoncere tre runder af live online debatmøder. Disse begivenheder giver deltagerne mulighed for at engagere sig i livlige og informerede debatter om hver af de fire emner, hvor man trækker på indsigter præsenteret i vores forelæsninger samt deres egen baggrundsviden. Vi inviterer dig til at deltage og bidrage med din stemme til disse vigtige diskussioner.

 

Tilmeld dig nu for at reservere din plads og deltage i denne dynamiske udveksling af ideer.

Sikkerhed

Tirsdag 5. september kl. 17.00 

Onsdag 4. oktober kl. 19.00

Torsdag 2. november kl. 17.00

Energi

Tirsdag 12. september kl. 17.00 

Onsdag 11. oktober kl. 19.00

Torsdag 9. november kl. 17.00

Økonomi

Tirsdag 19. september kl. 17.00 

Onsdag 18. oktober kl. 19.00

Torsdag 16. november kl. 17.00

Velfærd

Tirsdag 26. september kl. 17.00 

Onsdag 25. oktober kl. 19.00

Torsdag 23. november kl. 17.00

©2023.FORENINGEN DANSK SOCIALARBEJDE. Alle rettigheder forbeholdes.