europanaevnet_white.png

Luxembourg

SIKKERHED

I 2023 har Luxembourg oplevet forskellige udviklinger inden for sikkerhedsmæssige aspekter.  

 

Nationalt advarselssystem: Som en del af reformen af det nationale advarsels- og informationssystem har den luxembourgske regering gennemført månedlige tests af sirenenetværket og Gouv Alert applikationen siden maj 2022. De har også sendt test-SMS-advarsler til befolkningen i specifikke zoner for at sikre beredskab og sikkerhed. 

Play Video

Krigen i Ukraine har haft flere konsekvenser for sikkerheden i Luxembourg i 2023. Her er nogle af de potentielle konsekvenser: 

 

Svækkelse af den internationale sikkerhed: Krigen i Ukraine er blevet beskrevet som en “svækkelse” af den internationale sikkerhed, ifølge Rosemary DiCarlo, undergeneralsekretær for politiske og fredsopbyggende anliggender i FN. Konflikten har skabt en humanitær krise, krænkelser af menneskerettighederne og rejst bekymringer om stigende dødstal og atomtrusler. 

 

Solidaritet med Ukraine: Luxembourgs regering har udtrykt sin uforbeholdne støtte til Ukraine og dets folk i deres kamp for at bevare uafhængighed og territorial integritet. Luxembourg fordømmer Ruslands angreb på den ukrainske civilbefolkning og den bevidste ødelæggelse af kritisk infrastruktur. Regeringen har også tilbudt betydelig hjælp til Ukraine, både i form af selvforsvar og humanitær og økonomisk støtte. 

 

Indvirkning på den regionale sikkerhedsdynamik: Krigen i Ukraine har ført til ændringer i den regionale sikkerhedsdynamik. NATO er blevet galvaniseret af konflikten, hvor lande som Finland og Sverige derfor ansøgte om at blive medlem af alliancen. Ukraine selv har også ansøgt om NATO-medlemskab. Denne udvikling har omformet det sikkerhedspolitiske landskab i Europa og har potentielle konsekvenser for Luxembourg som NATO-medlemsland. 

Online debatter

Som en del af vores projekt er vi glade for at kunne annoncere tre runder af live online debatmøder. Disse begivenheder giver deltagerne mulighed for at engagere sig i livlige og informerede debatter om hver af de fire emner, hvor man trækker på indsigter præsenteret i vores forelæsninger samt deres egen baggrundsviden. Vi inviterer dig til at deltage og bidrage med din stemme til disse vigtige diskussioner.

 

Tilmeld dig nu for at reservere din plads og deltage i denne dynamiske udveksling af ideer.

Sikkerhed

Tirsdag 5. september kl. 17.00 

Onsdag 4. oktober kl. 19.00

Torsdag 2. november kl. 17.00

Energi

Tirsdag 12. september kl. 17.00 

Onsdag 11. oktober kl. 19.00

Torsdag 9. november kl. 17.00

Økonomi

Tirsdag 19. september kl. 17.00 

Onsdag 18. oktober kl. 19.00

Torsdag 16. november kl. 17.00

Velfærd

Tirsdag 26. september kl. 17.00 

Onsdag 25. oktober kl. 19.00

Torsdag 23. november kl. 17.00

©2023.FORENINGEN DANSK SOCIALARBEJDE. Alle rettigheder forbeholdes.