europanaevnet_white.png

Italien

VELFÆRD

Italiens regering skærer i ydelserne til tusindvis af familier .

 

Giorgia Melonis højreorienterede regering i Italien har besluttet at sætte en stopper for understøttelsen til tusindvis af familier og enkeltpersoner, som anses for at være “arbejdsdygtige”. Omkring 169.000 familier i hele Italien modtog i slutningen af juli 2023 en sms om, at de ydelser, de havde modtaget under “reddito di cittadinanza”-programmet (borgernes indkomst) i de sidste fire år, pludselig ville blive afbrudt fra den 1. august 2023. Ydelserne vil blive stoppet for familier, der ikke inkluderer en handicappet, en mindreårig eller en person over 65 år.

Play Video

Borgerlønnen blev oprindeligt indført i 2019 af regeringen under ledelse af Giuseppe Conte, medlem af partiet Femstjernebevægelsen (M5S), og er nu ved at blive afviklet af Giorgia Melonis højreorienterede regering. Meloni havde annonceret sin beslutning om at stramme det sociale velfærdssystem, så snart hun kom til magten som Italiens nye premierminister i november 2022, med det formål helt at afskaffe borgerlønnen pr. 1. januar 2024 for arbejdsløse mellem 18 og 59 år, der anses for at være arbejdsdygtige.

 

 Suspenderingen af borgerlønnen har ført til protester, især i Napoli, hvor mange modtagere var afhængige af denne ydelse. Kritikere hævder, at regeringen burde have taget hensyn til den faktiske efterspørgsel på job og tilgængeligheden for dem, der anses for at være “arbejdsdygtige”, før de afskar deres ydelser, da der kan være udfordringer for disse personer med at finde passende og tilstrækkeligt betalt arbejde.

 

Økonomisk støtte og bonusser til migranter og flygtninge i Italien:

Velfærdssystemet i Italien tilbyder økonomisk støtte eller bonusser til personer og familier i nød, der opfylder specifikke krav. Migranter og flygtninge med regelmæssig opholdstilladelse, med utilstrækkelige økonomiske ressourcer, med børn eller med handicap kan være berettigede til indkomststøtteforanstaltninger. Ydelserne har forskellige krav, som varierer på nationalt og lokalt niveau og kan også variere mellem regioner og kommuner. Der findes forskellige typer af bonusser, såsom “statsborgerskabsindkomst”, “civil invaliditet”, “universel enkeltydelse” og “Ukraine-bidrag”. For at ansøge om disse bonusser rådes folk til at følge specifikke retningslinjer, fortælle sandheden i deres ansøgninger, være forsigtige med svindel og bedrageri, tjekke kriterierne for støtteberettigelse, søge hjælp fra relevante kontorer (såsom CAF eller Patronato) og være tålmodige i behandlingsperioden. Refugee.info kan også give hjælp og information til dem, der har brug for afklaring eller støtte under ansøgningsprocessen.

Online debatter

Som en del af vores projekt er vi glade for at kunne annoncere tre runder af live online debatmøder. Disse begivenheder giver deltagerne mulighed for at engagere sig i livlige og informerede debatter om hver af de fire emner, hvor man trækker på indsigter præsenteret i vores forelæsninger samt deres egen baggrundsviden. Vi inviterer dig til at deltage og bidrage med din stemme til disse vigtige diskussioner.

 

Tilmeld dig nu for at reservere din plads og deltage i denne dynamiske udveksling af ideer.

Sikkerhed

Tirsdag 5. september kl. 17.00 

Onsdag 4. oktober kl. 19.00

Torsdag 2. november kl. 17.00

Energi

Tirsdag 12. september kl. 17.00 

Onsdag 11. oktober kl. 19.00

Torsdag 9. november kl. 17.00

Økonomi

Tirsdag 19. september kl. 17.00 

Onsdag 18. oktober kl. 19.00

Torsdag 16. november kl. 17.00

Velfærd

Tirsdag 26. september kl. 17.00 

Onsdag 25. oktober kl. 19.00

Torsdag 23. november kl. 17.00

©2023.FORENINGEN DANSK SOCIALARBEJDE. Alle rettigheder forbeholdes.