europanaevnet_white.png
Belgium after Covid19

BELGIEN

SIKKERHED

Når vi taler om Belgiens placering med hensyn til sikkerhed, er det vigtigt at nævne, at Belgien er placeret betydeligt lavere, nemlig på en 25. plads (ud af 39 lande på listen) med en score på 58,9, hovedsagelig på grund af det relativt høje antal alvorlige overfald, seksuel vold og røverier. 

Play Video

Belgien står ikke over for nogen trussel om interne eller eksterne konflikter. Der er en terrortrussel mod turistattraktioner, restauranter, barer, caféer, indkøbscentre, markeder, hoteller, skoler, religiøse steder samt lufthavne og andre transportknudepunkter. Sunniekstremister vil sandsynligvis fortsat bruge Belgien som territorium til at planlægge operationer i Europa. Radikale islamistiske militante vil sandsynligvis fortsat forsøge at gennemføre angreb i landet. Der forekommer småkriminalitet i de større byer og i den offentlige transport. Der forekommer demonstrationer, som kan blive voldelige. 

 

Den 8. marts 2023 udsendte den amerikanske ambassade i Bruxelles en sikkerhedsadvarsel om et muligt metroangreb i byen. Politiet havde skærpet sikkerhedsforanstaltningerne og rådede offentligheden til at være opmærksom på deres omgivelser og undgå menneskemængder. Det belgiske nationale krisecenter gennemførte også øgede sikkerhedsforanstaltninger i metrosystemet som reaktion på en anonym e-mail-trussel, der specifikt var rettet mod metrosystemet med henblik på et bombeangreb .  

 

Det er dog vigtigt at bemærke, at ikke alle sikkerhedshændelser i Belgien er relateret til trusler. Expotobi-webstedet har en liste over sikkerheds- og forsvarsbegivenheder i Belgien planlagt for 2023-2024, som omfatter udstillinger, konferencer og andre begivenheder med relation til sikkerhed og forsvar . En af disse begivenheder er den 7. belgiske udgave af Security Forum, som er planlagt til at finde sted den 5. oktober i samarbejde med Cyber Security Coalition .  

 

 Selv om der for nylig har været sikkerhedsalarmer i Bruxelles, er der generelt set også sikkerhedsbegivenheder, der finder sted i Belgien i 2023, som ikke har noget med en specifik trussel at gøre. Det er vigtigt at holde sig informeret og opmærksom på alle sikkerhedsadvarsler og råd fra myndighederne.  

Der er et par forskellige vinkler at tage hensyn til, når man diskuterer virkningen af krigen i Ukraine på sikkerheden i Belgien.  

 

 En af de mulige konsekvenser er den måde, hvorpå konflikten kan være årsag til øgede forsvarsudgifter i Belgien, hvilket potentielt kan bringe landet tættere på NATO’s mål om, at 2 % af BNP skal bruges på forsvar .  

 

 Det er også værd at bemærke, at konflikten i Ukraine har forårsaget bølgeeffekter i hele det internationale sikkerhedslandskab, og mange eksperter udtrykker bekymring over invasionens destabiliserende indvirkning på det internationale system . Selv om det ikke er klart, hvordan disse bredere virkninger præcist kan påvirke sikkerheden i Belgien specifikt, er det muligt, at konflikten kan bidrage til et generelt klima af ustabilitet og uforudsigelighed i regionen. 

Online debatter

Som en del af vores projekt er vi glade for at kunne annoncere tre runder af live online debatmøder. Disse begivenheder giver deltagerne mulighed for at engagere sig i livlige og informerede debatter om hver af de fire emner, hvor man trækker på indsigter præsenteret i vores forelæsninger samt deres egen baggrundsviden. Vi inviterer dig til at deltage og bidrage med din stemme til disse vigtige diskussioner.

 

Tilmeld dig nu for at reservere din plads og deltage i denne dynamiske udveksling af ideer.

Sikkerhed

Tirsdag 5. september kl. 17.00 

Onsdag 4. oktober kl. 19.00

Torsdag 2. november kl. 17.00

Energi

Tirsdag 12. september kl. 17.00 

Onsdag 11. oktober kl. 19.00

Torsdag 9. november kl. 17.00

Økonomi

Tirsdag 19. september kl. 17.00 

Onsdag 18. oktober kl. 19.00

Torsdag16. november kl. 17.00

Velfærd

Tirsdag 26. september kl. 17.00 

Onsdag 25. oktober kl. 19.00

Torsdag 23. november kl. 17.00

©2023.FORENINGEN DANSK SOCIALARBEJDE. Alle rettigheder forbeholdes.